Pocheer de Zalmsnippers 5 minuten in visbouillon, haal ze er daarna uit en laat ze uitlekken. Snijd de champignons in plakjes en pel en snipper het sjalotje. Hak de peterselie fijn met de staafmixer en snijd het preiwit in zeer dunne ringetjes. Verwarm de boter in een pan en fruit het sjalotje glazig. Voeg de champignons en de prei toe en bak dit ca. 3 minuten. Laat enigzins afkoelen en meng de zalmstukjes en de peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Schep het mengsel over in een vuurvaste schaal. Maak voor saus een roux van boter en bloem en voeg al roerend de visbouillon en de slagroom toe, laat dit inkoken en voeg dan de witte wijn toe. Breng de saus op smaak met peper. Schenk de saus over de zalmvulling in een vuurvaste schaal en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de vuurvaste schaal onder een voorverwarmde grill tot het licht gegratineerd is. Garneer na afkoelen met zalmeitjes. Serveer met een frisse salade en aardappelpuree.
Queen Victoriaschotel is een recept van Smulweb.nl