Doe water,citroen en zout in een grote pan.Breng dit aan de kook en laat het 5 min.pruttelen.Doe de kabeljauw erin en laat deze 2 min.pruttelen. Neem de pan van de warmtebron,deksel eropen laat de kabeljauw verder garen in het kookvocht. Smelt 25 gr. boter in een pan voorzien van dikke bodem en strooi de bloem hierover. Roer dit voortdurend door met een houten lepel tot het mengsel nootachtig gaat ruiken.Schenk langzaam en onder voortdurend roeren de melk erbij zodat een gladde saus ontstaat. Voeg 300 ml. van het viskookvocht toe en laat dit tenminste 20 min. pruttelen.(Vlamverdeler onder de pan !) Giet de kabeljauw af en verdeel hem in vier porties.Leg die op 4 voorverwarmde borden.Roer de gehakte peterselie met de rest van de boter door de saus en bedekt de vis daar royaal mee.
Kabeljauw In Peterseliesaus(engeland) is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree