Doe de gehakte sjalotjes in de geklaarde boter en zet op een zacht vuur, zodat de boter warmt, maar zeker niet kookt, de sjalotjes mogen absoluut niet bruinen. Kruid de boter van het vuur af met zout, foelie, flink wat peper en het door de knijper gedrukte teentje look. Meng goed en proef de kruiding, deze moet goed doorsmaken, want het gerecht wordt koud gegeten. Doe de blokjes zalm in de boter en meng ze voorzichtig. Zet terug op een zacht vuur en laat pocheren in de warme boter tot u een blokje zalm met de vinger in twee kunt drukken. Haal de pan van het vuur, doe er het citroensap bij, schep heel voorzichtig door elkaar en laat afkoelen. Schep er de groene kruiden door als de boter zo goed als koud is maar nog niet gestold. Schep de zalmblokjes met aanhangende kruiden en sjalotjes in 4 ramequins, druk een beetje aan met de bolle kant van de lepel en overgiet ze met de boter. Dek ze af met plasticfolie en zet enkele uren in de koelkast om op te stijven. U kant dit tot 2 dagen van tevoren doen, dit maakt het gerecht alleen maar lekkerder.
Irish Potted Salmon : Ierse Zalm In Een Potje is een recept van Smulweb.nl