1 Giet in een grote kookpan ruim koud water en leg de kippers erin met de velkant naar boven.
2 Breng alles op een matige warmtebron aan de kook en haal de kippers, zodra het water kookt, met een schuimspaan eruit. Laat ze uitlekken en houd ze warm op een serveerschotel.
3 Smelt in de kooktijd van de kippers op een laaggedraaide warmtebron de boter in ee klein pannetje. Zorg ervoor dat de boter niet kleurt. Neem de boter, zodra deze gesmolten is, van de warmtebron en voeg het citroensap en wat zout en peper toe. Roer alles met een houten lepel goed door elkaar.
4 Spoel een sauskom om heet water. Verdeel de citroen in plakjes. Snijd van de kippers de kop en de staart af, bestrooi de kippers met de gehakte peterselie en garneer de schotel met de plakjes citroen. Geef de gesmolten boter in de sauskom apart erbij.
Kippers Met Gesmolten Boter is een recept van Smulweb.nl