Gepocheerde Zalm Met Waterkers

2
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng vier deciliter water en de wijn aan de kook. Laat alles tien minuten zachtjes koken. Laat daarna een bouillontablet in het vocht oplossen. Leg de stukken zalm in het kokende vocht, temper de warmtebron en houd alles zes tot acht minuten tegen de kook aan. Neem de vis daarna uit de pan en houd ze op een voorverwarmde schaal, afgedekt met aluminiumfolie, warm. Zeef het pocheervocht. Breng in een pannetje 1? deciliter van het pocheervocht aan de kook. Voeg de kookroom toe en laat alles, onder voortdurend roeren zolang zachtjes koken tot een lichtgebonden saus is verkregen. Roer puree van waterkers erdoor en voeg naar eigen smaak en inzicht zout en/of peper en eventueel enkele druppels droge witte vermouth, zoals Noily Prat toe.

Gepocheerde Zalm Met Waterkers is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept