Zet de aardappels op het vuur, en kook ze voorzichtig, je kunt ze ook stomen. Vul de vis pan met gezouten water en wat boter en zet deze op het vuur. Als de aardappels 10 minuten koken doe dan een klont roomboter in een steelpan en laat deze zacht smelten, voeg 25 ml water toe en doe de prei erin. Laat dit op zacht vuur voorzichtig smoren. Zet een steelpan op het vuur met een klontje boter en maak een roux met de bloem, roer steeds in kleine beetjes de visfond erbij tot een nog wat dikke saus. Voeg dan voorzichtig steeds wat witte wijn toe tot het de gewenste dikte bereikt. Leg dan de tongfilets op het rooster van de vis pan en laat ze voorzichtig in het zoute water zakken. Voeg dan bij de saus de tomaat blokjes en de in ringen gesneden bosui, en roer het geheel nog eens goed door. Giet dan de aardappels af. Zet de prei uit en haal het rooster van de vispan weer omhoog.
Tongfilet Met Witte Wijnsaus Op Bedje Van Prei is een recept van Smulweb.nl