Gepocheerde Kipfilet Met Witte Wijnsaus En Druiven

2
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

In pan kip met wijn, 1 dl water en bouillontablet aan de kook brengen. In ca. 8 minuten de kip gaar pocheren. Daarna kipfilet uit pan op bord scheppen. Afdekken met aluminiumfolie. Boven maatbeker achtergebleven pocheervocht zeven en 1 dl afmeten. De rest van het pocheervocht wordt niet gebruikt, maar kun je wel bewaren voor een kippensoepje. In steelpan boter smelten zonder bruin te laten worden en bloem erdoor roeren. Scheutje voor scheutje het afgemeten pocheervocht toevoegen. Blijven roeren tot een gebonden saus ontstaat. Slagroom en twee eetlepels druiven erdoor roeren. Nog ca. 5 minuten zachtjes meewarmen (saus mag niet meer koken). Op smaak brengen met zout en peper. Intussen spinazie over twee borden verdelen. Kipfilet in schuine plakjes snijden. Dakpansgewijs op spinazie leggen. Saus op en naast kip schenken. Garneren met rest van druiven.

Gepocheerde Kipfilet Met Witte Wijnsaus En Druiven is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Vruchtensalade
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kokosbroodharten
20 min
Bekijk recept
Salade met druiven en pecannoten
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept