In pan kip met wijn, 1 dl water en bouillontablet aan de kook brengen. In ca. 8 minuten de kip gaar pocheren. Daarna kipfilet uit pan op bord scheppen. Afdekken met aluminiumfolie. Boven maatbeker achtergebleven pocheervocht zeven en 1 dl afmeten. De rest van het pocheervocht wordt niet gebruikt, maar kun je wel bewaren voor een kippensoepje. In steelpan boter smelten zonder bruin te laten worden en bloem erdoor roeren. Scheutje voor scheutje het afgemeten pocheervocht toevoegen. Blijven roeren tot een gebonden saus ontstaat. Slagroom en twee eetlepels druiven erdoor roeren. Nog ca. 5 minuten zachtjes meewarmen (saus mag niet meer koken). Op smaak brengen met zout en peper. Intussen spinazie over twee borden verdelen. Kipfilet in schuine plakjes snijden. Dakpansgewijs op spinazie leggen. Saus op en naast kip schenken. Garneren met rest van druiven.
Gepocheerde Kipfilet Met Witte Wijnsaus En Druiven is een recept van Smulweb.nl