Kook de rijst gaar en droog in water met zout. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Verhit de boter in de wok en roerbak de uiringetjes ca. 2 minuten. Pers de gepelde knoflook uit boven de uiringetjes en roer de kerrie erdoor. Roerbak het mengsel nog ca. 1 minuut. Voeg de wijn, slagroom en de verkruimelde bouillontablet toe en breng de saus aan de kook. Laat hem in ca. 10 minuten tot ca. de helft inkoken. Verdeel de krab in stukjes en roer die met 2 eetlepels bieslook door de kerriesaus. Breng de saus op smaak met peper en zout. Meng de kaas en de rest van de bieslook door de warme rijst. Schep de rijst met een ijsbolletjestang op de borden en schep de saus erover. Lekker met sperziebonen.
Internationaal:Kaas-rijstbolletjes Met Krab-kerriesaus is een recept van Smulweb.nl