Snij de paddestoelen in plakken. Snij de olijven in vieren. Wrijf de fazanten in met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan. Bak de filets in ca. 4 minuten mooi bruin, keer ze regelmatig. Leg ze in een ingevette ovenschaal. Bak de paddestoelen in het bakvet op hoog vuur bruin. Schep de olijven en peterselie erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Bestrijk elke filet met een lepel creme fraiche en verdeer de paddestoelen en olijven erover. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet ze ca. 15 min. in de over. Kook de tagliatelle met zout ongeveer 5-10 min. in ruim water. Ondertussen het sjalotje fijnhakken en even aanfruiten in het bakvet van de filets. Voeg de sherry toe, even in laten dampen en dan de fond erbij. Op hoog vuur voor de helft in laten koken. Even zeven en de creme fraiche erdoor. Even in laten koken tot een mooie saus en zout en peper naar smaak toevoegen. Tagliatelle afgieten.
Fazantenborstfilet Met Portobello'S is een recept van Smulweb.nl