Kip Tandoori

8
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Begin een dag van te voren. Trek het vel van de kippebouten en geef het aan de kat of hond. Was de bouten en dep ze droog met keukenpapier. Maak in elke bout diepe inkepingen met een scherp mes. Leg ze in een kom,bedruppel ze met citroensap,bestrooi met zout en wrijf ze goed in. Laat ze 1 uur afgedekt trekken op een koele plaats. voor de marinade: Spied de kruitnagels,koriander,komijn en kardemom uit op een bakplaat en rooster ze 10-15 minuten in een op 200c voorverwarmde oven. neem daarna uit de oven,laat afkoelen en maal alles grof in een vijzel. Doe de uien ,knoflook en gember in een blender of keukenmachine en strooi er chilipoeder,peper en kurkuma over. Voeg de yoghurt toe en de geroosterde specerijen en zeef het citroensap van de bouten erbij. Draai tot een gladde marinade en geef die desgewenst een kleurtje. bereiding Leg de bouten in een enkele laag in een braadslee en giet de marienade erover. Dek af en laat 24 uur marineren in de koelkast;keer de bouten nu en dan. Schuif de slede in de oven en braad 20 minuten. Rooster de bouten daarna op de barbecue of onder de grill knapperig bruin. De bouten kunnen ook koud worden geserveerd. Noot. Tandoori-gerechten ontlenen hun naam aan tandoor,een klei-oven waarin het wordt gekookt. Een tandoor behoort niet tot de normale westerse keukenuitrusting,maar een combinatie van voorbraden in de oven en naroosteren boven houtskool geef ook heel acceptabel resultaat

Kip Tandoori is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vistandoori met wokgroente
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip tandoori
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in Indiase roerbaksaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept