Ribollita, Toscaanse Maaltijdsoep

6
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Geweekte bonen gaar koken. Ui pellen en fijnsnipperen. Aardappel schillen en in blokjes snijden. In grote pan scheutje olie verwarmen. Ui en knoflook ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Tomatenpuree, tomaten, aardappel en soepgroente toevoegen en ca. 5 minuten al omscheppend stoven. Kool, kruiden en 1,5 l water toevoegen en 1 tot 1,5 uur zachtjes koken. Giet de bonen af en stamp 3/4 door de soep. Gebruik eventueel de staafmixer. Doe de rest van de bonen erbij. Op smaak brengen olie, zout en peper. Oud brood zonder harde korsten in kleine stukken toevoegen. Soep 1 middag of nacht laten staan.

Ribollita, Toscaanse Maaltijdsoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Maaltijdsoep met linzen en chick’pieces
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aard­ap­pel­prei­soep met zalm­bal­le­tjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maaltijdsoep van geroosterde puntpaprika met groentechips
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maaltijdsoep van savooiekool
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ribollita (dubbelgekookte soep)
2u5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentemaaltijdsoep
2 uur-
Bekijk recept
Italiaanse bonensoep (ribollita)
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ribollita van Armanda
3uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept