Helft van de bonen laten uitlekken. Andere helft van de bonen met 2 eetlepels kookvocht in een keukenmachine pureren of door een zeef wrijven. In grote braadpan olijfolie verhitten. Toevoegen: ui, bleekselderij, wortel en ontbijtspek. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Ca. 5 minuten zachtjes bakken, af en toe omscheppen. Toevoegen: 1 liter water, gepureerde bonen, vleesbouillontabletten, rozemarijn, kruidnagel en tomatenpuree. Al roerende aan de kook brengen en daarna het vuur laag draaien. Toevoegen macaroni, kool, prei en courgette. Ca. 15 minuten zachtjes laten koken. Uitgelekte bonen en basilicum door de soep roeren en ca. 2 minuten door en door heet laten worden. Soep op smaak afmaken met zout en peper. Peterselie erover strooien. Parmezaanse kaas in een schaaltje doen en erbij geven.
Groentensoep Uit Toscane is een recept van Smulweb.nl