Italiaanse Sperziebonen

4
20-30 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breek de schoongemaakte sperziebonen doormidden. Snijd de uitgelekte tomaten in kleine stukjes. Kook de bonen in ruim kokend water met zout in ca. 10 minuten beetgaar. Bak intussen de spekjes in een droge koekenpan met antiaanbaklaag zachtjes krokant uit; bak de stukjes tomaat ca. 1 minuut mee. Schep de spekjes en de tomaat met een schuimspaan uit de pan. Giet de bonen af en doe ze in een warme schaal. Roer de spekjes met de tomaat en de azijn door de sperziebonen en serveer direct.

Italiaanse Sperziebonen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept