Snijd de biscuittaart in 3 plakken. Meng de boter en de bruine basterdsuiker en roer tot het een zacht geheel is. Voeg dan al roerend de koffie, amandellikeur en 250 gram mascarpone toe. Laat de kersen uitlekken in een zeef en dep ze droog. Neem de rest van mascarpone en roer er 3 eetlepels witte basterdsuiker door. Schep er dan ? van de kersen door. Bestrijk 1 taartlaag met 2/3 van het koffiemengsel en dek het af met de tweede taartlaag. Bestrijk deze met het kersenmengsel en dek het af met de laatste taartlaag. Bestrijk de zijkant met de rest van het koffiemengsel. Klop in een kom de slagroom stijf met de rest van de witte basterdsuiker en de kaneel. Bestrijk hiermee de bovenkant van de taart. Schep de rest van de slagroom in een spuitzak en bespuit de bovenkant met toefjes room. Garneer vervolgens met de overige kersen.
Spannende Kersentaart is een recept van Smulweb.nl