Kook de tagliatelle in ruim kokend water met een snufje zout gaar (kooktijd 10-15 minuten, volgens de aanwijzingen op de verpakking). Afgieten. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Laten afkoelen. Pel en snipper de ui. Bak de spekblokjes in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag zachtjes uit. Voeg de gesnipperde ui toe en bak het geheel nog 3 minuten op een laag vuur. Voeg de room en 1/2 bouillontablet aan het spek-uimengsel toe, breng het geheel aan de kook en laat de saus op een hoog vuur 3 minuten koken, zo nu en dan roeren. Voeg een mespunt cayennepeper, de worcestersaus, de kaas, de basilicum en de mosselen toe. Even roeren en de saus direct met de gekookte tagliatelle mengen.
Tagliatelle Met Mosselen, Basilicum En Pijnboompitten is een recept van Smulweb.nl