1 Ontdoe de tomaten van hun vel 2 Verwijder de zaadjes en snij het vlees in kleine blokjes (laat ze uitlekken in een zeef) 3 snij de sjalotten in zeer fijne blokjes 4 pluk de blaadjes van de basillicum en snij deze in zeer dunne reepjes 5 meng de ingeredienten (dus niet het brood!) in een bak, en roer dit tot een egale massa. Stort terug in de zeef en zet deze in de koeling 6 snij het ciabatta brood in plajes van ongeveer 2,5 cm breed. Smeer hier overheen een klein laagje knoflookolie, en leg de crostini′s op een ovenrooster. Rooster ze in de oven niet zo lan tot ze mooi goudbruin zijn, en haal ze dan uit de oven. 7 Doe op alle crostini′s gelijke hoeveelheden tomaten tappenade en leg hier weer een paar plakjes geschaafde parmezaanse kaas op.
Bruschetta Met Tappenade Van Tomaat Met Pijnboompitten is een recept van Smulweb.nl