Wijf een pan met de knoflookteen in. Pel de ui, hak hem fijn. Verhit de olie in de pan, fruit de gehakte ui met de knoflook hierin glazig. Voeg het gehakt toe en bak het bruin. Roer de tomatenpuree erdoor, laat die mee smoren, kruid met zout, peper, rozemarijn, oregano en tijm,en giet de bouillon erbij en laat het geheel een paar minuten smoren. Meng de creme fraiche met de melk en de Parmezaanse kaas. Doe de pijnboompitten even in een droge koekenpan en laat ze wat bruinen. Leg een laag lasagnevellen in een ingevette ovenschaal. Doe vervolgens steeds afwisselend een laag gehaktsaus met wat pijnboompitten en een laag lasagnevellen in de ovenschaal. De bovenste laag moet gehaktsaus zijn (de lasagnevellen moeten bedekt zijn), Doe de boter in blokjes erop, en verdeel het kaasmengsel gelijkmatig over de bovenkant van de lasagne. Schuif de ovenschaal op het rooster in de oven. Baktijd 35 minuten.
Lasagne Al Forno; Met Kaas, Pijnboompitten En Kruiden is een recept van Smulweb.nl