Verwarm de olie in een braadpan. Voeg het gehakt toe en bakt dit licht bruin in 2 min. Doe daarna de parmaham in blokjes, de ui en de knoflook en bakt nog 3 a 4 min alles mooi bruin. Laat de porcini uitlekken, in kleine stukjes snijden en voeg toe aan het vlees. Voeg ook de mersala en de tomatenpassata toe. Doe de deksel op de pan en laat dit onder af en toe roeren 1 uur zachtjes sudderen tot deze dieprood en vol van smaak is. Doe er zout en peper na smaak bij. Laten afkoelen en daarna in de koelkast voor een nacht. De volgende dag onder voordurend roeren voorzichtig opwarmen, niet koken. Breng intussen in een grote pan water aan de kook met wat vleesbouillon, peper en zout. Als de bouillon kookt voeg de spaghetti toe. Kook de pasta al dente. Als de pasta uitgelekt is, spoel niet af en voeg niets toe, verdeel hem over 4 borden en schep bolognesesaus erover. Doe de pecorino erover heen door met de kaasschaaf kleine schaafstukjes te maken en verdeel deze over de saus 6 a 8 stukjes per bord.