Haak alleen de blaadjes van de rozemarijn fijn met de ui, het knoflook en de prosciutto. Verhit de helft van de boter in een grote zware braadpan met deksel. Doe er het haksel bij en bak dit in 5 minuten zacht op laag vuur. Voeg peper toe. Verhoog het vuur, doe het hertenvlees in de pan en bak het in 10 minuten rondom bruin. Breng in een andere pan de bouillon aan de kook en houd hem op laag vuur tegen de kook aan. Draai het vuur onder het hert hoog en voeg de azijn toe. Kook tot het vocht dik en stroperig wordt. Voeg de rode wijn toe. Als die stroperig wordt, roert u er de helft van de hete bouillon door. Doe de kruidnagels, het piment, het laurierblad en de jeneverbessen erbij en doe het deksel op de pan. Stoof 1 uur, roer af en toe en voeg een beetje heet water toe als het vochtpeil in de pan te laag wordt. Smelt intussen de rest van de boter in een steelpan. Roer de bloem erdoor en kook het 1 minuut op een redelijk laag vuur. Roer langzaam de rest van de bouillon erdoor en kook tot de saus enigszins dik wordt. Roer de saus door het hertenvlees en voeg dan de marsala toe. Neem het deksel van de pan en laat het geheel nog 20 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper. Meng de citroenrasp met de peterselie en strooi dit over het vlees voor het serveren.
Een Bijzondere Stoofschotel Van HERT is een recept van Smulweb.nl