Zoek
Winterwildragout
4
30-60 min -
Smulweb.nl
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
-100 gram ui
- 100 gram wortel
- 100 gram knolselderij
- 6 dl rode wijn
- 4 tenen knoflook
- 2 laurierbladeren
- 4 kruidnagels
- 20 jeneverbessen
- 600 gram wild poulet
- 150 gram spek blokjes
- 6 dl wild fond
- halve peperkoek
- olijfolie
- peper en
Bereiding
1
verhit olijfolie in de pan
2
zet de poulet aan in de hete olie samen met de knoflook, spekjes, ui en specerijen
3
zorg ervoor dat de massa goed in beweging blijft door goed te roeren
4
voeg de rode wijn toe en zet vuur laag
5
voeg de fond toe
6
laat dit alles circa 45 minuten stoven snijd nu knolselderij en wortel in kleine blokjes en voeg die aan ragout toe
7
zodra wortel "beetgaar" is de ragout afbinden met blokjes peperkoek
8
eventueel met peper en zout verder op smaak brengen
Winterwildragout is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker