Doe de bonen in een grote pan,zet ze onder water en breng het water aan de kook.Kook de bonen snel in 20 minuten en giet ze dan af.Kook de pasta niet langer dan drie minuten in een grote pan kokend water,waaraan zout en 1 eetlepel olie is toegevoegd.Giet de pasta af in een vergiet en zet het apart.Leg de bonen in een braadpan, giet de groentebouillon erover en roer de rest van de olijfolie,de uien,het knoflook,de laurierblaadjes,de kruiden,de wijn en de tomatenpuree erdoor.Breng alles aan de kook,doe het deksel op de pan en bak de stoofschotel in een voorverwarmde oven op 180C in 2 uur.Voegde achtergehouden pasta,de bleekselderij,de venkel,de champignons en de tomaten toe en breng de schotel op smaak met peper en zout.Roer de suiker erdoor en strooi het paneermeel erover.Doe het deksel op de pan en bak de schotel nogmaals 1 uur in de oven.
Oudjaarrecept Pasta-bonenstoofschotel is een recept van Smulweb.nl