Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm de slagroom en gorgonzola in een pan en laat de kaas al roerende smelten. Voeg de tijm en peper toe enlaat de saus iets afkoelen. Schil de peren, snij ze in acht stukken en verwijder de klokhuizen. Besprenkel de parten met wat citroensap. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar op een met bloem bestoven aanrecht. Rol het deeg uit tot een grote ronde lap, 3-4 cm groter dan de bakvorm. Vet de vorm in en bekleed hem met het deg. Druk het deeg langs de randen goed aan het snij overtollig deeg langs de bovenrand weg. Klop de eieren door de gorgonzolasaus en schenk de saus in de taartbodem. Leg de peren met de bolle kant naar boven in de vorm en verdeel de repen ham erover. Druppel wat olijfolie eroverheen en maal er royaal verse peper over. Bak de taart op 1 richelonder het midden van de oven in 30-35 min. goudbruin en gaar. Serveer lauwwarm of op kamertemperatuur
Gorgonzolataart Met Ham En Peren is een recept van Smulweb.nl