In grote pan mosselen met cider aan de kook brengen. Mosselen op hoog vuur afgedekt in ca. 5 minuten gaar koken. Dichte mosselen weggooien. Mosselkookvocht zeven. Mosselen op 4 stuks na uit schelpen nemen. In steelpan boter smelten. Sjalotjes ca. 1 minuut fruiten. Champignons ca. 2 minuten zachtjes meebakken. Op smaak brengen met zout en peper. In steelpan mosselkookvocht en 125 ml visfond inkoken tot ca. 1 dl. In pan rest van visfond tegen de kook aanbrengen. Tongrolletjes in fond in ca. 4 minuten gaar pocheren. Intussen creme fraiche met ingekookt vocht net aan de kook brengen. Eierdooier loskloppen en beetje bij beetje ca. 4 eetlepels hete creme fraiche erdoor kloppen. Tong met schuimspaan uit pan scheppen, even laten uitlekken en over vier (voorverwarmde) borden verdelen. Bestrooien met zout en peper. Eierdooiermengsel langzaam bij creme fraiche schenken en goed erdoor kloppen. Saus al roerend tot net onder de kook verwarmen. Mosselen, garnalen en champignons erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper.
Tongfilets Met Garnalen En Champignons is een recept van Smulweb.nl