Zwitserse Zuurkoolsalade

4
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verdeel de kool, in dunne laagjes, in een hoge slaschaal of stenen pot.Druk elk laagje goed aan, besprenkel met zout en strooi er een half teentje geperste knoflook over en een stukje laurierblad.Druk weer aan en vorm een nieuw laagje.Druk de bovenste laag weer heel stevig aan.Laat de azijn aan de kook komen en laat het dan afkoelen.Schenk het over de kool tot de kool compleet bedekt is.Laat de kool marineren, eventueel, de eerste 2 dagen, met azijn bijvullen indien nodig.Schep de kool, na een week, in een vergiet en laat het goed uitlekken.Meng zorgvuldig met de druiven- of zonnebloemolie.

Zwitserse Zuurkoolsalade is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolsalade met gegrilde appel en Leidse kaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Luxe hotdogs met zuurkool
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolsalade
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolsalade met mango en avocado
20 min Bijgerecht
Bekijk recept

Käsespätzle
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brownie met chocolade en rode biet
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Croque Buvette
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zwitserse aardappelpoffertjes
25 min Bijgerecht
Bekijk recept