Snijd het groen van de watermeloenschil en dan de roze rand.Snijd de schil in blokjes van circa 3 cm.Doe 1 liter van het water en het limoensap of zout in een kom. Doe er de blokjes schil in en laat een nacht staan.Giet de volgende dag de schil af en spoel goed onder de koude kraan.Doe in een zuurbestendige pan en giet er zoveel kokend water bij dat alles onderstaat. Laat 15 minuten sudderen en giet de schil dan af in een vergiet. Doe de overgebleven liter water en de suiker in dezelfde pan en breng al roerend aan de kook tot de suiker opgelost is. Laat 5 minuten koken. Voeg de blokjes schil, plakken citroen en kaneel toe en laat 15-20 minuten hard koken . Neem de pan van het vuur en laat de schil een nacht in de siroop staan.Breng de volgende dag de schil en siroop aan de kook en schep in hete, gesteriliseerde potten. Sluit de potten luchtdicht af en bewaar op een koele, donkere plek.
Ingemaakte Watermeloen is een recept van Smulweb.nl