Doe de ketchup,honing,schenkstroop,sambal,azijn en suiker in een kom en meng het goed en lang doorelkaar.Doe de gemberbolletjes in een knoflookpers en knijp ze boven de kom uit.Meng weer goed doorelkaar. Voeg kaneel,paprikapoeder,zout en peper toe en roer de ingredienten weer goed doorelkaar. Verkruimel de peperkoek goed en voeg deze bij de ingredienten in de kom.Roer weer goed zodat de peperkoek geheel door het vocht wordt opgenomen. Doe de massa in de pan en breng het op een laag vuur aan de kook. Blijf steeds met een garde of pollepel goed roeren totdat het geheel is ingekookt tot een dikke maar enigzins vloeibare pasta.Voeg de gedroogde peterselie en gedroogde spaanse pepervlokken toe. Blijf roeren. Wordt de pasta te dik,voeg dan iets azijn toe. Uiteindelijk moet de pasta een enigzins taaie stroop worden. Doe de kokende pasta in de jampot, sluit deze goed af met het deksel en laat het geheel afkoelen.Laat de smaken ca. 1 dag in elkaar overgaan. LET OP: BEWAAR DE POT IN DE KOELKAST ! SCHEP WAT JE NODIG HEBT IN KLEINE SCHAALTJES. Wil je de pasta als marinade gebruiken verdun ze dan met wat azijn. 19.0
3.2003 Dit recept staat al een tijdje op m′n pagina. Het recept is een basisrecept. Enkele wijzigingen die ik in de afgelopen tijd heb doorgevoerd: Tegenwoordig laat ik de peterselie weg. Naast de gemberbolletjes doe ik er ook gembersiroop bij en wat siroop van ananas uit blik. Daarnaast doe ik 1 el. gedroogde hete chilipepertjes in een vijzel, stamp deze erg fijn en voeg ze aan de pasta toe.Ook peperkoek doe ik er meer bij en de hoeveelheid kaneelpoeder is verdubbeld. Is de pasta je te heet ? Minder gebruiken, veel water of bier drinken of minder pasta gebruiken.
Franske's Chili Pasta is een recept van Smulweb.nl