Appel In Calvados

10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De appels schillen, klokhuis met een appelboor eruit steken. Appel in ringen snijden. De schijven in water met citroensap bijna zacht koken. Verdeel deze plakken met de rozijnen in lagen in een pot. Meet 1/8 liter van het citroenwater af. Doe dit in een pan, voeg de suiker toe en kook dit in 4-5 minuten tot een lichte siroop. Giet dit over de appelringen. Vul aan met calvados tot de appelringen volledig zijn bedekt. Pot sluiten en ca. 4 weken laten staan. Smaakt heerlijk bij varkensvlees.

Appel In Calvados is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Normandische hapjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bladerdeegpasteitjes met camembert en appel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kip met appelen en calvadossaus
Hoofdgerecht
Bekijk recept

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept