Mango-gemberjam

10-20 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Hak de gember fijn. Pureer de mango met gember in de keukenmachine of snijd het mangovruchtvlees heel fijn. Roer de mangopuree, de gembersiroop en de geleisuiker door elkaar in een grote pan. Breng dit mengsel aan de kook en laat het 4 minuten goed borrelend koken. Schep de schuim er met een schuimspaan vanaf. Vul een schoon jampotje tot de rand met de jam en sluit het direct af. Zet het potje ca. 5 minuten op de deksel. Keer het potje weer om en laat het verder afkoelen. De jam blijft ongeopend en op een donkere, koele plaats bewaard zeker een half jaar goed.

Mango-gemberjam is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Mango-gemberjam
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hotdogs met uien-bietencompote en zure room
25 min
Bekijk recept
Gemberkoek
2 uur-
Bekijk recept

Mango-frambozenjelly's
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Rijstsouffle met mango
90 min Nagerecht
Bekijk recept
Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept