Tomatenchutney

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit een steelpan met dikke bodem droog voor. Rooster de specerijenzaadjes omschuddend tot ze poffen, neem de pan dan direct van het vuur. Ontvel de tomaten. Meng de tomaten, rode peper, ui, knoflook, gember, suiker, zout, gepoft zaad, sinaasappelrasp en azijn in de pan en breng het onder af en toe roeren aan de kook. Kook het mengsel ca. 50 minuten in, zonder deksel, onder regelmatig roeren. Schep op het laatst de koriander erdoor. Schep de chutney in de schone potten, sluit ze af, zet ze omgekeerd op een schone doek en laat ze afkoelen. Voorzie de potten van een etiket met de maakdatum. Laat de chutney een paar weken staan voor hem te openen. Bewaar de chutney na opening in de koelkast tot 2 weken.

Tomatenchutney is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauwcurry met tomatenchutney
30 min-
Bekijk recept
Tomatenchutney
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pata negra met tomatenchutney
50 min
Bekijk recept
Tomatenchutney
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Kabeljauwcurry met tomatenchutney
30 min-
Bekijk recept
Tomatenchutney
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pata negra met tomatenchutney
50 min
Bekijk recept
Tomatenchutney
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept