Laat het sap (300ml) tot de helft inkoken en afkoelen Doe in een pannetje de slagroom (en creme fraiche) en breng dit aan de kook. Zet het even apart. Doe in een kom de dooiers met de suiker en roer wat. Schenk een beetje hete slagroom al roerende door de dooiers met suiker. Doe dat totdat je het eiermengsel kan gieten en dan giet je het weer terug in de pan blijf roeren en breng het tegen de kook. Het mag niet koken. Tussen de 85 en 95 graden Celcius houden en roeren, dan gaat het binden, het wordt niet dik maar er blijft een laag op een lepel zitten. Laat dit afkoelen. Blend de kersen in de blender. Het beste gebruik je alles nu koud. Mix even met de mixer alle ingredienten, bij bij ging het een beetje fout, en schoot een gedeelte over de rand. Vul de ijsmachine met dit mengsel en zet hem aan (ik zet hem altijd op de softijs stand,.. waarom daarom). Vul bakjes of een cakevorm bekleed met bakpapier en zet dit in de vriezer. (PS ik vond het zonde om een nieuw bekertje slagroom aan te breken daarom roomkaas of creme fraiche als aanvulling).