VOOR 1 LITER ROOMIJSVul een pan voor 3 kwart met water en breng aan de kook. Doe er de abrikozen in en blancheer ze 1 minuut. Giet ze af, laat even afkoelen, ontvel, ontpit en snijd in plakken. Doe de plakken in een keukenmachine of blender. Voeg ook de sinaasappelschil toe en draai tot een gladde puree.Maak van de sahleb of maizena een papje en zet weg.Doe de rest van de melk, de room en suiker in een pan. Breng langzaam aan de kook onder voortdurend roeren tot de suiker opgelost is. Voeg de abrikozen puree en het sahleb- of maizena papje toe. Laat het mengsel onder voortdurend roeren circa 3 minuten op een laag vuur sudderen tot het mengsel aan de rug van een lepel blijft hangen. Neem de pan van het vuur, roer er het bloesem-of rozenwater door en klop tot het mengsel dik is. Laat afkoelen.Giet het roommengsel in een ijsmachine en volg de aanwijzingen van de fabrikant.
Dondurma Mish Mish Uit Syrie is een recept van Smulweb.nl