Klop in een steelpan de eidooiers met 3 eetl. suiker tot een schuimig mengsel. Breng intussen een pan met water aan de kook en zet er de steelpan in (?au bain-marie?). Laat al kloppend verwarmen tot u een gebonden creme bekomt (2 a 3 min., niet laten koken). Neem de steelpan uit de bain-marie. Roer de gemixte frambozen onder het mengsel. Week 1 gelatineblaadje in koud water. Verwarm de bessenlikeur. Knijp het gelatineblaadje goed uit en laat het oplossen in de likeur. Meng alles onder de frambozencreme. Zet gedurende ten minste een half uur in de koelkast. Klop intussen de eiwitten stijf en voeg er, al kloppend, 4 eetl. suiker aan toe. Blijf kloppen tot het eiwit glanzend wordt. Spatel er voorzichtig de afgekoelde frambozencreme door. Klop de slagroom stijf en meng eveneens onder de creme. Schep de creme in een rechthoekige doos (bv. van plastic) en zet gedurende ten minste 6 u in de diepvriezer. Smelt op een zacht vuur 150 g pure chocolade in 1 dl room en roer tot een glad, vrij dik mengsel. Stort de ijscake op een schotel en lepel er de chocolade over. Bedek ook de zijkanten. Is het chocolademengsel nog te dik, leng dan aan met een weinig room. Zet nog ten minste gedurende 1 u in de diepvriezer.
Ijscake Met Frambozen In Chocoladejasje is een recept van Smulweb.nl