Zoek
Mokka-ijsmousse
4
Langer dan 2 uur -
Smulweb.nl
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
225 gram fijne kristalsuiker - 2,25 dl sterke koffie - 100 gram glucosestroop (of Golden siroop) - 1/2 liter slagroom - 3 eidooiers Voorbereiding Doe de suiker in een pan met een dikke bodem. Laat het op middelhoog vuur karamelliseren totdat het goudbruin van kleur is. Blus het af met de koffie en laat de suiker goed oplossen. Klop ondertussen de eidooiers los en voeg hier langzaam de suiker en de koffie-oplossing aan toe. Doe het geheel terug in de pan en breng het al roerend aan de kook. Laat de massa op ijs afkoelen en klop de slagroom tot yoghurtdikte op. Wanneer de massa afgekoeld is spatelt u het door de slagroom. Bereidingswijze Vul 8 theeglazen met de mousse
dek af met plasticfolie en plaats minimaal 12 uur in de vriezer. Serveertips Garneer met een roosje stijfgeklopte slagroom en met koffiesi
Bereiding
Vul 8 theeglazen met de mousse, dek af met plasticfolie en plaats minimaal 12 uur in de vriezer.
Mokka-ijsmousse is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Kaiserschmarren met appelstroop-ijsmousse
2 uur-
Nagerecht
Bekijk recept
ijsmousse van Frambozen en Kriekbier
170 min
Nagerecht
Bekijk recept
IJsmousse Van Oranjebitter
Langer dan 2 uur -
Nagerecht
Bekijk recept
IJsmousse Van Frambozen En Kriekbier
Langer dan 2 uur -
Nagerecht
Bekijk recept
Café frappé
10 min
Nagerecht
Bekijk recept
Franse mokkataart
2 uur-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met mokka-chocoladesaus
10 min
Nagerecht
Bekijk recept
Romige koffievla
10 min
Nagerecht
Bekijk recept