Klop in een steelpan de eierdooiers met 3 eetl. suiker tot een schuimig mengsel. Breng intussen een pan met water aan de kook en zet er de steelpan in (bain-marie). Laat al kloppende verwarmen tot u een gebonden creme bekomt (2 tot 3 min., niet koken). Neem de steelpan uit het bain-marie en klop 2 eetl. gelatine onder het mengsel. Roer er ook de gemixte frambozen door. Zet gedurende ten minste een half uur in de koelkast. Klop intussen de eiwitten stijf en voeg er, al kloppende, 4 eetl. suiker aan toe. Blijf kloppen tot het eiwit glanzend wordt. Spatel er voorzichtig de afgekoelde frambozencreme door. Klop de slagroom stijf en meng eveneens onder de creme. Schep de creme in de doos en zet gedurende ten minste 8 u in de diepvriezer. De volgende dag : Doe de chocolade met de room in een kom en zet 125 sec. op 3/4 kracht in de magnetron. Goed roeren en telkens met 30 sec. verlengen tot u een gladde saus bekomt. Stort de ijscake op een schotel en lepel er de chocolade over. Bedek ook de zijkanten. Is het chocolademengsel nog te dik, leng dan aan met een weinig room. Zet nog ten minste gedurende 1 u in de diepvriezer.
IJscake Met Frambozen In Chocoladejasje is een recept van Smulweb.nl