Bea's Walnotentaart

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bloem boven kom zeven en mengen met basterdsuiker en mespunt zout.Boter in plakken snijden,op bloemmengsel leggen en met twee messen in blokjes snijden.Tot samen- hangende deegbal kneden.Deeg in afgedekte kom 30minuten in koelkast laten rusten. Intussen de oven voorverwarmen op 180 gr, In pan met dikke bodem suiker behoedzaam laten karameliseren.Blijven roeren met houten lepel,afblussen met een eetl. heet water.Slagroom bij karamel schenken en zachtjes laten koken tot alle suiker is opgelost.Walnoten toevoegen en even laten mee koken. Pan van vuur nemen. Deeg in twee stukken verdelen.Werkvlak met bloem bestuiven/Beide deegballen uitrollen tot ronde plak van 24cm.doorsnede. Springvorm invetten.Deeglap op bodem leggen, vulling erover uitstrijken.Vulling afdekken met de tweede deeglap,randen aandrukken.Ei loskloppen met eetlepel water,bovenkant van deeg hiermee bestrijken. Taart in midden van oven in ca,45 minuten bakken. Smakelijjk Eten.

Bea's Walnotentaart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Annushka (walnotentaart van Nazrin)
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Walnotentaart
30 min Gebak
Bekijk recept
Walnotentaart
25 min Gebak
Bekijk recept
Walnotentaart Zonder Oven
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Hete Chilisaus
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept