Ma'Moul (Gevulde Koekjes)

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe voor de dadelvulling de dadels en het water in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat onder af en toe omscheppen onafgedekt circa 5 minuten sudderen tot de dadels pasta worden. Schep er sinaasappelschil en kaneel door. Doe alle ingredienten voor de notenvulling in een kom en schep om. Verwarm de oven voor op 150 ?C. Doe de boter en kristalsuiker in een kom en klop met een handmixer tot een licht en luchtig mengsel. Klop er de bloem en vervolgens de melk en het bloesemwater door. Kneed het deeg in de kom tot het soepel is. Neem een stukje deeg ter grootte van een walnoot. Rol het deeg tussen uw handpalmen tot een bal en druk met uw duim in het midden een kuiltje. Druk de randen omhoog tot een pot- je. Schep wat vulling in elke inkeping en vouw het deeg erover tot ze bijna helemaal gesloten zijn. Druk de randen licht aan. Schik de gevulde koekjes op een niet-ingevette bakplaat. Zet ze circa 20 minuten in de oven tot ze stevig aanvoelen; laat ze niet bruin worden. Leg de koekjes voorzichtig op een rooster en laat ze afkoelen.

Ma'Moul (Gevulde Koekjes) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Koekjes in de vorm van kerstbomen
Snack
Bekijk recept
Paaskoekjes
1 min Nagerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gazpacho van witte chocolade en kokosnoot, frambozensorbet
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Chinese kip in hoisinsaus
140 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geurige groentestoof met maïs en feta
60 min- Bijgerecht
Bekijk recept