1Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven een kom. Werk het plantaardige erdoor tot er een kruimige massa ontstaat. Roer water erdoor tot het opgenomen is. Kneed zachtjes en voeg meer bloem toe als het deeg te plakkerig is. Laat het deeg 15 minuten afgedekt staan.
2Verdeel het deeg in 10 porties. Rol er op een met bloem bestoven werkblad bolletjes van en laat ze afgedekt 20 minuten rusten. Rol daarna elke bol uit tot een circel van 18 centimeter doorsnede. Bedek de cirkels die klaar zijn.
3Verhit minstens 5 centimeter olie in een (frituur)pan tot 190 graden.
4Snijd de abrikozen in kwarten en kaas in tien gelijke stukken. Leg een stukje kaas en een even aantal stukjes abrikoos op de ene helft van elke tortilla. Vouw de andere helft erover, druk de randjes goed dicht en knijp er decoratieve plooitjes in.
5Frituur per keer een empananda tot beide kanten goudbruin zijn. Bedruip de bovenkant steeds met olie zodat de tortilla luchtig wordt. Laat de empanada′s op keukenpapier uitlekken en serveer ze heet, bestrooi ze met poedersuiker.