Courgettes wassen in warm water en in 2 cm brede plakken snijden (12-15 per courgette). In een pan ruim water met zout aan de kook brengen. Hierin de plakken courgette ca 2 minuten blancheren. Plakjes overdoen in een vergiet en snel laten afkoelen onder koud stromend water. Met een scherp mesje vanaf een 1/2 cm van de rand de plakken enigzins voorzichtig uithollen, waarbij de bodem heel moet blijven. Het uitholsel fijn snijden. Blikje mais openen en laten uitlekken. Ui pellen en fijn hakken. Tomaten ontvellen, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden. In een kom het courgettemengsel vermengen met ui, tomaat en mais. Tacosaus toevoegen en een teentje knoflook erboven uitpersen. Op smaak brengen met zout en peper. Dit mengsel over 24 courgettebakjes verdelen. Kaas erover strooien en ca 2 minuten onder een voorverwarmde grill zetten tot de kaas gesmolten is.
Mexicaanse Courgettebakjes is een recept van Smulweb.nl