Bereiding
De knoflook snijden of persen en in de olijfolie fruiten en er uit halen als ze mooi goud van kleur is. Je moet de knoflook nu even in een bakje bewaren. Nu de uien en de sjalotjes fruiten in de boter. daarna de kruiden (selderij, tijm, peterselie, laurierblad, oregano,)een scheutje vissaus, de soepgroenten, samen met de gefruite knoflook erbij doen. Nu de wijn en de cognac erbij en breng het geheel aan de kook. Wanneer het kookt, direct de mosselen erin doen en 5 minuten laten koken. Zonodig wat wijn erbij, om droog koken te voorkomen. Regelmatig de mosselen even schudden in de pan. DE TOMATENSAUS Het kookvocht en de helft van alle toegevoegde groente en kruiden opvangen in een zeef. Dit is de basis voor de tomaten-room-saus. Ondertussen,de mosselen, zo warm mogelijk bewaren, in een grote pan of schaal, bijv. afgedekt met een badhanddoek o.i.d. De tomaten toevoegen bij de basis voor de saus. Nu peper evt. zout, basilicumpasta, tabasco, suiker toevoegen en de tomaten tot pulp koken. Als het al een saus lijkt te worden, dan met de garde alles wat fijner maken. (zonodig even door de blender halen en dan weer terug in de pan.) Wanneer de saus te dun blijft wat bloem toevoegen. Als laatste !! de ongeklopte slagroom toevoegen wanneer het gas laag staat.(anders gaat het schiften (en proeven natuurlijk of het zoet- en pittig genoeg is! Alles door de spagetti heen mengen, ook de mosselen met schelp en al.