Maak het ontbeende vlees droog. Meng in een kom de fijngesneden knoflook, ham, kaas, peterselie, losgeroerd ei, basilicum, zout en peper. Vul de holte in het vlees ermee. Steek de holte dicht met prikkers. Wrijf het vlees in met peper en zout. Verhit in een braadpan de olie en de boter tot het schuim is weggetrokken. Schroei de bout snel aan alle kanten dicht op een hoog vuur. Temper het daarna. Leg het deksel schuin op de pan en laat het vlees 35 minuten zachtjes braden. Keer en bedruip het vlees regelmatig. Neem het vlees daarna uit de pan en houd het warm. Fruit in het braadvet de gesnipperde ui glazig. Voeg, onder voortdurend roeren, de gezeefde bloem toe. Schenk beetje bij beetje de wijn en de gezeefde tomaten erbij. Roer tot een licht gebonden saus is verkregen. Voeg dan de fijngehakte bladselderij, het laurierblad en wat zout en peper toe. Laat het op een vrij hoog vuur inkoken tot ongeveer 3 dl. Warm het vlees in de saus op. Snijd het vervolgens in niet al te dunne plakken. Schik ze dakpansgewijs op een schaal en schenk de saus er door een zeefje over
Lamsbout Op Napolitaanse Wijze is een recept van Smulweb.nl