Lamsbout Op Napolitaanse Wijze

4
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak het ontbeende vlees droog. Meng in een kom de fijngesneden knoflook, ham, kaas, peterselie, losgeroerd ei, basilicum, zout en peper. Vul de holte in het vlees ermee. Steek de holte dicht met prikkers. Wrijf het vlees in met peper en zout. Verhit in een braadpan de olie en de boter tot het schuim is weggetrokken. Schroei de bout snel aan alle kanten dicht op een hoog vuur. Temper het daarna. Leg het deksel schuin op de pan en laat het vlees 35 minuten zachtjes braden. Keer en bedruip het vlees regelmatig. Neem het vlees daarna uit de pan en houd het warm. Fruit in het braadvet de gesnipperde ui glazig. Voeg, onder voortdurend roeren, de gezeefde bloem toe. Schenk beetje bij beetje de wijn en de gezeefde tomaten erbij. Roer tot een licht gebonden saus is verkregen. Voeg dan de fijngehakte bladselderij, het laurierblad en wat zout en peper toe. Laat het op een vrij hoog vuur inkoken tot ongeveer 3 dl. Warm het vlees in de saus op. Snijd het vervolgens in niet al te dunne plakken. Schik ze dakpansgewijs op een schaal en schenk de saus er door een zeefje over

Lamsbout Op Napolitaanse Wijze is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Lamsbout met rozemarijn
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van lamsbout
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Auberginegratin met lam en witte saus met feta
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot met kweeperen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept