In een kleine braadpan 50 gram boter verhitten. Kip in ca. 4 minuten al omscheppend lichtbruin en net gaar bakken. Kip uit de pan nemen. Aan braadvet rest van de boter toevoegen en op heel laag vuur laten smelten. Knoflook erboven uitpersen. Toevoegen: wijn, sinaasappelsap, bouilontablet en ketoembar. Aanbaksels losroeren en mengsel op half hoog vuur laten inkoken tot sausdikte. Intussen in een koekepan zonnebloempitten al roerende met een houten lepel op laag vuur in 6 minuten goudbruin roosteren. Bestrooien met zout en apart even laten afkoelen. Breng intussen een pan met ruim water aan de kook. Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Intussen de sinaasappels schillen en witte velletjes verwijderen. Boven een kom partjes tussen de vliesjes uitsnijden. Partjes halveren. Sinaasappelstukjes (met hun eigen sap) door de saus roeren. Saus opnieuw verwarmen en door en door heet laten worden. Kipstukjes toevoegen en nog ca. 2 minuten meeverwarmen. Tortellini over de borden verdelen, saus erover scheppen, zonnebloempitten erover strooien. Tuinkers erboven fijnknippen. Direct opdienen.
Tortellini Met Romige Sinaasappelsaus is een recept van Smulweb.nl