Tortellini Met Romige Sinaasappelsaus

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

In een kleine braadpan 50 gram boter verhitten. Kip in ca. 4 minuten al omscheppend lichtbruin en net gaar bakken. Kip uit de pan nemen. Aan braadvet rest van de boter toevoegen en op heel laag vuur laten smelten. Knoflook erboven uitpersen. Toevoegen: wijn, sinaasappelsap, bouilontablet en ketoembar. Aanbaksels losroeren en mengsel op half hoog vuur laten inkoken tot sausdikte. Intussen in een koekepan zonnebloempitten al roerende met een houten lepel op laag vuur in 6 minuten goudbruin roosteren. Bestrooien met zout en apart even laten afkoelen. Breng intussen een pan met ruim water aan de kook. Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Intussen de sinaasappels schillen en witte velletjes verwijderen. Boven een kom partjes tussen de vliesjes uitsnijden. Partjes halveren. Sinaasappelstukjes (met hun eigen sap) door de saus roeren. Saus opnieuw verwarmen en door en door heet laten worden. Kipstukjes toevoegen en nog ca. 2 minuten meeverwarmen. Tortellini over de borden verdelen, saus erover scheppen, zonnebloempitten erover strooien. Tuinkers erboven fijnknippen. Direct opdienen.

Tortellini Met Romige Sinaasappelsaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kokospannenkoekjes met sinaasappel
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Flensjes met sinaasappelsaus en ijs
25 min- Nagerecht
Bekijk recept
Friszure cheesecake met sinaasappelcompote
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortellini met artisjokkensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortellini met tomaat en pijnboompitten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept