* snijd de courgette in dunne plakjes van circa 5 mm. Snipper de gepelde uit en het knoflookteentje * verhit 1 eetlepel olie samen met de knoflook in een grote koekenpan. Voeg zodra de olie heet is, de courgette toe en bak die, al omscheppend circa 3 minuten tot de plakjes zacht zijn. * Neem de pan van het vuur en breng de courgette op smaak met zout en peper. * Verhit de rest van de olie in een steelplan en bak de ui zachtjes gedurende 5 minuten. * Roer de tomaat met het vocht en de Italiaanse kruiden erdoor en laat het geehl zachtjes pruttelen (10 minuten). * Neem de pan van het vuur en roer de peterselie erdoor. * Schep de helft van de courgette in een ovenschaal en verdeel de helft van het tomatenmengsel erover, herhaal deze laagjes nogmaals en bestrooi het geheel met de kaas. * Gratineer de schotel, circa 15 minuten.
Gegratineerde Courgette is een recept van Smulweb.nl