Pocheer de kabeljauw 10 minuten in de visbouillon. Schep de vis voorzichtig uit de pan en laat hem uitlekken. Was de spinazie en kook deze met het aanhangend vocht en wat zout in ca. 5 minuten bijna gaar. Laat de spinazie in een vergiet uitlekken en druk er met de achterkant van een houten lepel ze veel mogelijk vocht uit. Maak de spinazie op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat. Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de melk en de room toe tot er een gebonden saus is ontstaan. Roer de geraspte kaas door de saus en laat alles enkele minuten zachtjes doorkoken tot de kaas volledig is gesmolten. Beboter een ovenvaste schaal en leg hier in de spinazie. Leg de gepocheerde vis op de spinazie en bedek het geheel met de saus. Laat het gerecht in 15 minuten in de oven door en door warm worden en een mooi bruin korstje krijgen.
Florentijnse Kabeljauw is een recept van Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree