Elke visfilet in 8 vierkanten snijden en samen met de langoestinestaarten in een vuurvaste kom schikken. Kruiden met zout en peper,tot halve hoogte overgieten met kokend water en de kom in een voorverwarmde oven op 200?c plaatsen zodra het water lichtjes borrelt nog 5 min laten pocheren. De vis en de langoestines laten uitlekken en warm houden. Voor de saus: de groenten schoon maken,fijnsnijden en aanstoven in de olijfolie. De witte wijn,de visfumet,het knoflook en het kruidentuiltje toevoegen. Enkele min laten koken,de gepelde tomaten toevoegen en 10 min laten inkoken. De saus kruiden met zout en peper zeven en warm houden. De sperziebonen 10 min blancheren in gezouten kokend water,onmiddelijk afkoelen onder koud water. De gepelde paprika in reepjes versnijden en 2 min blancheren. Op warme borden de blokjes vis schikken in een dambordpatroon. Aan twee tegenoverliggende zijden van het dambord een lepeltje saus gieten,de andere zijden versieren met boontjes en reepjes paprika. Garneren met de langoestinestaarten,een toefje peterselie en een blaadje basilicum.
Dambord Van Zeebaars En Tarbot Met Tomatensaus is een recept van Smulweb.nl