Spoel de filets onder stromend koud water. Breng een royale hoeveelheid water aan de kook. Voeg wat zout toe. Leg de filets in het water en houd alles 4-6 minuten (tijd is afhankelijk van de dikte van de filets) tegen de kook aan. Laat de filets op keukenpapier uitlekken en zoveel mogelijk opdrogen. Verdeel de vis (lauwwarm of koud) in kleine stukjes. Spoel de spinazie in ruim koud water. Neem de dikste stelen weg. Maak de spinazie droog (slacentrifuge). Maak de dressing door eerst balsamico te vermengen met wat zout en peper. Blijf zolang roeren tot het zout is opgelost. Klop daarna de olie er door. Leg spinazie, grof verkruimelde plakjes kaas en in stukjes verdeelde scholfilets in een kom. Schep alles luchtig om. Schenk de dressing er over en schep alles nog enkele malen voorzichtig om.
Italiaanse Spinaziesalade Met Scholfilets is een recept van Smulweb.nl