Mandarijnijs Met Mandarijnmousse En Mandarijnterrine

4
Langer dan 2 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De suiker samen met 1 tl mandarijnenrasp in een pan met dikke bodem licht laten karamelliseren. 1 dl van het mandarijnensap hier voorzichtig bij schenken. Kijk wel uit, dit kan gaan spatten. De melk en het merg van het vanillestokje toevoegen. De eidooiers los roeren en het vocht hier al roerend geleidelijk bij schenken. De massa terug doen in de pan en al roerend laten binden. De vla zeker niet laten koken. De vla in een koud waterbad koud roeren en in de ijsmachine tot ijs roeren. Voor de coulis de rest van het mandarijnensap aan de kook brengen, eventueel suiker hierin op laten lossen en de coulis licht binden met een beetje aangelengd aardappelmeel. De coulis af laten koelen en op smaak brengen met de mandarijnenlikeur. De terrine in plakken snijden en over de borden verdelen. De mousse en het ijs portioneren met behulp van een ijslepel en op de borden leggen. De coulis ernaast schenken.

Mandarijnijs Met Mandarijnmousse En Mandarijnterrine is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker


Mandarijnijs met gelukskoekjes
30 min Nagerecht
Bekijk recept