Verwarm de oven voor op 190 graden en vet een taartvorm van 23 cm doorsnede in. Bestuif het werkblad licht met bloem en rol het deeg uit tot het groot genoeg is om de taartvorm te bekleden. Snijd de randjes weg. Bedek het deeg met vetvij papier en vul het met een blindbakvulling, ongekookte rijst of bonen. Bak de vorm va. 15 minuten en laat hem vervolgens afkoelen. Zet de oven op 170 graden. Meng voor de mascarponeroom de mascarpone, de suiker het ei, het vanille-extract en de bloem (u kunt ook een keukenmachine gebruiken). Doe er indien nodig een beetje melk bij zodat u een smeerbaar room krijgt. Schep de mascaponeroom in de deegbodem en strijk de bovenkant glad. Schil en halveer de peren, haal het klokhuis eruit en bestrijk de snijvlakken met citroensap. Leg ze in de taartbodem met de brede onderkant naar buiten toe. Misschien moet u de laatste wat bijsnijden, zodat ze allemaal goed aansluiten. Leg een rond stukje peer in het midden en strooi er suiker overheen. Bak de taart ca. 45 minuten tot hij goudbruin is en de peren zacht zijn Verhit de abrikozenjam en de likeur met 2 eetlepels water in een steelpannetje. Laat het gehaal al roerend 3-4 minuten zachtjes koken tot de jam gesmolten is. Zeef de jam en bestrijk de peren ermee.