Breng de melk tegen de kook aan en laat, van het vuur, 20 blaadjes basilicum ca. 10 minuten in de hete melk trekken. Klop de eidooiers schuimig met de suiker. Verwijder de basilicumblaadjes uit de melk en giet deze voorzichtig bij het eimengsel. Verwarm op middelhoog vuur en laat onder voortdurend roeren even koken. Haal van het vuur en roer de slagroom erdoor. Laat afkoelen. Maak intussen het fruit schoon, was het en laat het uitlekken. Bestrooi met suiker, giet het sap van de sinaasappels erover en bestrooi met 10 a 15 kleine (of in reepjes gescheurde) basilicumblaadjes. Roer als het roommengsel is afgekoeld de pastis en 20 kleine, in reepjes gescheurde basilicumblaadjes erdoor. Zet in de vriezer. Schep bolletjes van het ijs en serveer met het rode fruit.
Basilicum-ijs Met Rood Fruit is een recept van Smulweb.nl