Verwarm de oven voor op 180C. Bekleed de ingevette vorm met het uitgerolde deeg. Prik de bodem op regelmatige afstanden in met een vork en bestrijk bodem en rand met losgeklopt ei (van de vier die voor de vulling nodig zijn). Bak de taart in ca 20 min. in de voorverwarmde oven tot-ie begint te kleuren, neem ′m dan uit de oven. Maak intussen de vulling. Rasp de courgette en de aardappelen grof en druk er tussen twee handen zoveel mogelijk vocht uit. Klop de eieren los met de crhme franche, 150 g geraspte kaas, kerrie en wat zout en peper. Verdeel het groente/aardappelmengsel over de voorgebakken taartbodem en giet er de eierroom over. Beleg de taart met de tomaat-in-plakjes en bestrooi met de rest van de kaas. Schuif nog 30-40 minuten in de oven tot de vulling vast en de bovenkant mooi gekleurd is.
Hartige Taart Met Courgette, Aardappel En Tomaat is een recept van Smulweb.nl