Zoek
Marokkaanse Wortelsoep Met Chermoula
30-60 min -
Smulweb.nl
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
Voor de soep
25 gram boter
stukje verse gember van 1 cm
zeer fijngehakt
1/4 theelepel gemalen kurkuma
1/4 theelepel gemalen komijn
1 ui
gesnipperd
1 prei
alleen het wit
in ringetjes
450 gram worteltjes
in kleine stukjes gesneden
1/4 theelepel paprikapoeder
1 liter groentebouillon
zout en versgemalen zwarte peper
Voor de chermoula:
120 gram verse koriander
1 teen knoflook
gepeld
1/4 theelepel gemalen koriander
1/4 theelepel gemalen komijn
1 dl olijfolie
sap van 1/4 ci
Bereiding
1
Verhit de boter in een grote pan en fruit gember, kurkuma en komijn 1-2 minuten.
2
Laat vervolgens de ui, prei en worteltjes 5 minuten meefruiten.
3
Roer er het paprikapoeder door en giet de groentebouillon erbij.
4
Laat aan de kook komen, zet het vuur laag en laat de groenten in ongeveer 30 minuten gaar sudderen.
5
Pureer de soep in een blender. Warm de soep dan weer goed door en voeg zout en peper naar smaak toe.
6
Pureer alle ingredienten voor de chermoula in een blender tot een gladde pasta.
7
Serveer de soep in kommen en schep er een eetlepel chermoula op.
Marokkaanse Wortelsoep Met Chermoula is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Dorade met chermoula
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rosbief "Chermoula"
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visspiesjes met kruidige Marokkaanse chermoula
20 min-
Bekijk recept
Roodbaars met chermoula
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met koolraap
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met kip en peterselie
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse couscous-falafelschotel
13 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept